Se till att få i dig det du behöver

Det är viktigt att få i sig rätt näringsämnen för att må bra. Vad just du behöver beror på vad du har för livsstil. Är du aktiv och motionerar behöver du till exempel mycket protein. Men vad du behöver har också att göra med hur din kropp är uppbyggd och vad du har för ärftligheten. Hitta ett passande kosttillskott.

Ät varierat

Visst har du hört det förut men det ligger faktiskt mycket sanning i det: du behöver äta varierat. För att äta varierat är en god idé att hittar ett antal recept med olika typer av proteinkällor och näringsämnen. Planera och veckohandla sedan för att göra det enkelt att laga maten. Se även till att följa tallriksmodellen för att på så vis säkerställa att du får rätt balans i varje måltid.

Stärk immunförsvaret

Genom att äta bra och varierad kost stärker du dessutom ditt immunförsvar. Ingefära och c-vitamin är exempel på sådant som är bra för immunförsvaret och som du gärna kan få i dig lite extra av. Paprika och citrusfrukter innehåller mycket c-vitamin medan ingefära är något som du enkelt kan köpa och lägga till i både dryck och mat.